Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Nevenproject Maakt Soundtrack Voor Documentaire

Nevenproject maakt soundtrack voor documentaire

Nevenproject van Balthazar componeert soundtrack voor "De Spiegel van Rembrandt"

Documentaire over restauratie van het meesterwerk

Het nevenproject van Balthazar, "Balthazar and the Big Dog", gaat de soundtrack componeren voor de aankomende documentaire "De Spiegel van Rembrandt". De film gaat over de restauratie van het beroemde schilderij van Rembrandt, "De Nachtwacht".

De documentaire, geregisseerd door Oeke Hoogendijk, volgt het restauratieproces van het schilderij, dat drie jaar in beslag nam. De soundtrack van Balthazar and the Big Dog zal de visuele beelden van de film aanvullen en de emotionele reis van de restauratie weergeven.

De band is verheugd om deel te nemen aan dit project en hun muzikale talenten te gebruiken om het verhaal van een van de meest iconische schilderijen ter wereld te vertellen. De soundtrack zal naar verwachting in 2023 worden uitgebracht.

Over Balthazar and the Big Dog

Balthazar and the Big Dog is een nevenproject van de Belgische band Balthazar. De band bestaat uit Maarten Devoldere (zang, gitaar), Jinte Deprez (gitaar, zang), Simon Casier (bas) en Michiel Balcaen (drums). De band werd in 2010 opgericht en heeft sindsdien drie studioalbums uitgebracht.

De muziek van Balthazar and the Big Dog is een mengeling van indie-rock, folk en elektronische muziek. De band staat bekend om hun melancholische teksten en hun atmosferische sound.

Over "De Nachtwacht"

"De Nachtwacht" is een schilderij van Rembrandt van Rijn uit 1642. Het is een van de beroemdste schilderijen ter wereld en wordt beschouwd als een meesterwerk van de Nederlandse Gouden Eeuw.

Het schilderij toont een groep schutters die zich klaarmaken om op pad te gaan. Het is een groot schilderij, met afmetingen van 3,63 bij 4,37 meter. Het schilderij is te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Over de restauratie

De restauratie van "De Nachtwacht" begon in 2019 en werd in 2022 voltooid. De restauratie was nodig om het schilderij te beschermen tegen de effecten van tijd en slijtage.

De restauratoren hebben het schilderij schoongemaakt, gescheurde delen gerepareerd en vergeling verwijderd. De restauratie heeft het schilderij zijn oorspronkelijke kleuren en helderheid teruggegeven.


Komentar